Reis mee..

In deze column neem ik jullie graag mee in de reis die ik samen met de boom zonder vruchten en kinderen maak. Dit om jullie te inspireren en motiveren dat levenswijsheid een belangrijke en mooie aanvulling is voor kinderen om op te groeien tot veerkrachtige, zelfverzekerde en unieke mensen. Ik draag hierin graag bij als kindercoach.

Als Levensbronnen Coach draag ik ook graag mijn steentje bij om ons als volwassenen (ook leerkrachten en ouders) weer te doen laten geloven in onze eigen unieke kwaliteiten en vanuit ons potentieel te l(esg)even. Wij als volwassenen zijn namelijk het voorbeeld voor kinderen. Veel leesplezier. 

Thema: "Feestje"

Wauw, wat ben ik dankbaar dat ik deze prachtige reis mag maken met kinderen.. Stap voor stap ontdekken we hoe De boom zonder vruchten groeit naar een De boom met regenboogvruchten. Iedere reis is weer anders en iedere reis laat kinderen weer stralen van binnenuit. Een reis die je niet goed in woorden kan uitdrukken, maar de reacties van de kinderen, de ouders en de betrokken leerkrachten liegen er niet om. Het is duidelijk, er gebeurt veel.

Lees meer »

Thema: "Een grote familie"

Een grote familie. Een thema waarin de puzzelstukjes vaak op zijn plek vallen. Het draait hier om de verbinding met alles en iedereen om je heen en het ervaren en beseffen dat we samen één zijn. Iedereen, met zijn kwaliteiten en valkuilen, dragen bij aan onze ontwikkeling. Je kent de uitdrukking 1 + 1 = 3 misschien wel. Door samen te werken en je stem vanuit liefde te laten horen, ervaar je dat er dingen ontstaan die je niet voormogelijk houdt. Wij begrijpen ook dat zowel de fijne als de minder fijne ervaringen in ons leven bedoeld zijn om er (collectief) van te leren en dienen altijd een hoger doel.

Lees meer »

Thema: "Wijzer dan Wijs"

Wijzer dan Wijs. Een thema dat gaat over de balans tussen de wijsheid van het hoofd en de wijsheid van je hart en ziel. Tegenwoordig zijn wij met name gefocust op de wijsheid vanuit het hoofd. Al van jongs af aan wordt informatie aan ons overgedragen die wij voor lief aan nemen. Wij vergeten kinderen te leren dat alle antwoorden, kennis en wijsheid in onszelf zit opgeslagen en hoe wij deze kunnen horen en vinden. Dit omdat wij dit vaak zelf ook vergeten zijn.

Lees meer »

Thema: "Mijn stem"

Het thema: “Mijn stem” gaat over je eigen waarheid communiceren. Door jezelf te uiten vorm je de brug tussen jouw binnen- en buitenwereld en weet de buitenwereld wat er in jou afspeelt. Dat klinkt best logisch. Alleen is dit tegenwoordig niet meer zo makkelijk. Wij worden gedurende de dag overspoeld door informatie. Hierdoor wordt het steeds lastiger om je eigen waarheid te “horen”, laat staan deze te communiceren. Door goed naar je hoofd, hart en lichaam te luisteren, ben je in staat om je eigen waarheid te vinden. Eenmaal gevonden, volgt er nog de uitdaging om deze waarheid naar buiten te brengen in een vorm die bij jou past. Communiceren omvat namelijk meer dan alleen het uitspreken van woorden, het kan ook in de vorm van schilderen, tekenen, schrijven of zingen. Daarnaast heeft iedereen een diepe behoefte om gehoord te worden, naast jezelf uiten is luisteren naar de ander ook van wezenlijk belang.

Lees meer »

Thema: "Liefde"

Het thema liefde; naar mijn inziens het allerbelangrijkste in het leven. Het raakt de vraag: ben je in staat om van jezelf te houden en kun jij een ander (onvoorwaardelijk) lief hebben? Van jezelf houden betekent dat jij jezelf net zo behandeld als de mensen van wie je houdt. Anders gezegd, ben jij je eigen beste vriend? Of gelden de adviezen die je je beste vriend zou geven niet voor jezelf?

Lees meer »

Thema: "Supermegagoed"

Een interessant thema: Supermegagoed. Het gaat over de vraag: mag jij groots en krachtig zijn? Vaak vergelijken wij onszelf met de ander, met als gevolg dat we onszelf onder of boven een ander plaatsen.

Lees meer »

Thema: "Voelen en Genieten"

De 2e en oranje boom gaat over het recht om te voelen en te genieten. Ik zie en hoor vaak om me heen dat we streven naar een blij en gelukkig leven, dat we succes hebben en dat het ons voor de wind gaat. Als het even wat minder gaat, willen we dat al snel oplossen. Hierdoor zeggen wij eigenlijk tegen onszelf en de ander dat het niet oké is om je verdrietig, boos of ongelukkig te voelen. Wij vergeten de dualiteit. Zonder donker geen licht, zonder regen geen zonneschijn, zonder verdriet geen blijdschap.

Lees meer »

Thema: "Ik ben blij met mij"!

Ben ik blij met mijzelf? Deze vraag raakt precies het thema van de 1e boom die de boom zonder vruchten tegenkomst op zijn reis. Een mooie en belangrijk vraag, waar wij vaak snel ‘ja’ op antwoorden. Maar is dit ook het geval als we even stil staan bij deze vraag?

Lees meer »

Waarom deze reis?

Van jongs af wist ik het, ik wilde leraar worden. Als leraar genoot ik enorm van kinderen, van de contacten met ouders en collega’s. Ik kwam er al snel achter dat ik geen leraar wilde worden zoals wij nu het beroep van een leraar hebben vormgegeven. In plaats van dat ik uitstippel wat kinderen behoren te leren, verlangde ik ernaar om mee te lopen op het pad van het kind. Zodat kinderen zelf leren omgaan met de uitdagingen in het leven, veerkracht gaan ontwikkelen en in zichzelf gaan geloven.

Lees meer »

Wist je dat ik ook SKJ geregistreerde trainer ben voor het programma Alles zit in mij® van de Stichting De boom met vruchten. Ik train jou, onderwijsprofessional, graag zodat ook jij een positief verschil kan maken voor de kinderen van nu.