Anouk Boomkamp-Molendijk

Ik ben Anouk Boomkamp-Molendijk, samenwonend met mijn man en twee kinderen in Borne. Ik ben opgegroeid op een boerderij in Twente. Mensen kenmerken mij als een liefdevol, warm, betrokken en wijs persoon. Met mijn passie voor gedrag, ontwikkeling en groei ben ik als leerkracht in het basisonderwijs aan de slag gegaan. Binnen de verschillende rollen die ik binnen het onderwijs heb bekleed; leerkracht, IB-er én directielid, ben ik continue opzoek geweest naar het zien van de ander en het zoeken naar verbinding zodat wij samen het optimale konden gaan bereiken. 

Binnen het onderwijs liep ik vast op het écht kunnen zien van de ander. De aandacht lag op het behalen van resultaten en veel minder op het zien van de mens achter de leerkracht en het kind achter de leerling. Door veel innerlijk werk, mij te verdiepen in de Jungiaanse Psychologie en Typologie en het zelf doorleven van de Levensbronnen®, ben ik erachter gekomen dat ik in plaats van uit te stippelen wat kinderen, of wij als mensen, behoorden te leren of te doen ernaar verlangde om als begeleider zo oordeelloos mogelijk mee te lopen op het pad van het kind of de volwassene.

Ik geloof namelijk dat antwoorden op alle vraagstukken, klein en groot, in jezelf zitten. Tegenwoordig verlenen we onze identiteit, onze eigenwaarde en ons zelfvertrouwen aan iets externs (de ander, een verwachting of een norm). Dat levert op korte of lange termijn altijd teleurstelling en stress op, want er is geen ander zoals jij, jij bent uniek!

Via Bewustwijszijn inspireer en motiveer ik kinderen en volwassenen om je volledige potentieel te leven. Wij zijn allemaal prachtige mensen die vanuit authenticiteit ontzettend veel bij te dragen hebben. Jij hebt het recht, én misschien zelfs de verplichting, om vanuit jou uniekheid bij te dragen aan onze samenleving.

Jij maakt het verschil! 

Samenwerkingen

Als trainer ben ik aangesloten bij Stichting De boom met vruchten. Ik train kindprofessionals om te kunnen werken met het programma: "Alles zit in mij".

 Deboommetvruchten.nl

 

Met Buskruidt draag ik mijn steentje bij aan meer bewustwording en eigenheid op gebied van leren en ontwikkelen.

www.buskruidt.nl