Opvoeding

Niets is leuker, bevredigender en veeleisender dan dat! Wil jij met minder inspanning, makkelijker en leuker opvoeden? Jezelf én je kind écht zien, waarderen en begrijpen? Ben je de standaard adviezen beu en opzoek naar persoonlijke inzichten met een lange houdbaarheidsdatum en brede toepasbaarheid? Dan kan ik met Bewustwijszijn je daarbij motiveren, inspireren en coachen, door op een positieve, praktische en laagdrempelige wijze op ontdekkingstocht te gaan naar jullie natuurlijke voorkeuren. Een stevig fundament om vervolgens goed in te spelen op de authentieke behoeften, voorkeuren en wensen van jezelf en je kind(eren).

Stel je eens voor;

* dat je de natuurlijke voorkeuren van jezelf en je kind leert kennen?

* dat je jezelf, je partner en je kind zonder afkeuring kan begrijpen? 

* dat je daardoor je kind kan aanmoedigen om in zichzelf te geloven, open te zijn en op zijn eigen waarnemingen en reacties te laten vertrouwen? En jullie als ouders kunnen profiteren van elkaars kwaliteiten en hierdoor tot veel meer in staat zijn? 

* dat je kind vervolgens weet dat hij/zij mooi, begaafd en de moeite waard is, precies zoals hij/zij is? En dat jij er als ouder toe doet? 

Diep in ons hart willen wij allemaal begrepen en geaccepteerd worden zoals we zijn, dat maakt ons gelukkig en gezond. Gelukkig en gezonde kinderen staan open om te groeien en ontwikkelen. Gelukkige, gezonde én bewuste ouders maken het verschil! 

Bewustwijszijn werkt vanuit het principe ken je zelf, ken de ander en samen vooruit. 

Ken jezelf: Als ouders ga je op ontdekking naar je eigen natuurlijke voorkeuren én hoe deze zich verhouden tot je gedrag binnen je opvoeding. 

Ken de ander: Je krijgt inzicht in de verschillende voorkeuren en gedragingen van een ander. In dit geval met name in de voorkeuren, wensen, behoeften en gedragingen van je eigen kind(eren). Dit doen we met behulp van de 16 fictieve kinderen, allen met zijn/haar eigen voorkeuren, wensen en behoeften. Op een interactieve, praktische manier krijg je inzicht in de verschillende type kinderen en gaan we ontdekken waar jullie je eigen kind(eren) het meest in herkennen. 

Samen vooruit: In de fase ken jezelf én ken de ander heb je waarschijnlijk al veel inzichten opgedaan, waardoor je met simpele praktische voorbeelden in de dagelijkse praktijk aan de slag kunt. In de fase samen vooruit gaan we samen verder bouwen. De inhoud van deze fase is naar wens en behoefte in te vullen, wij gaan op een diepere laag ontdekken wat voor jullie gezin passende "oplossingen" zijn. Wij spelen hierbij in op de dagelijkste praktijk, de goede momenten en de conflicten die zich aandienen. Vaak zijn dit een aantal korte sessies, waar wij met weinig tijd samen veel kunnen bereiken. 

* In sommige gevallen spelen problemen niet alleen thuis maar ook op school. Bewustwijszijn heeft ook een kennis en ervaring op gebied van onderwijs en kan naar wens aansluiten in gesprekken met school. 

Nieuwsgierig geworden?

  • Wil je graag vrijblijvend en gratis kennismaken met mij?
  • Wil je graag nog wat meer informatie ontvangen? 
  • Heb je andere vragen? 

Bewustwijszijn biedt naast individuele gespreksessies ook groepstrajecten (4-6 deelnemers) aan. 

Bewustwijs opvoeden basis®

Inhoud Investering €349,-
Ken jezelf: Als ouders ga je op ontdekking naar je eigen natuurlijke voorkeuren én hoe deze zich verhouden tot je gedrag binnen je opvoeding. 1 ochtend
Ken de ander: Je krijgt inzicht in de verschillende voorkeuren en gedragingen van kinderen. Dit doen we met behulp van de 16 fictieve kinderen, allen met zijn/haar eigen voorkeuren, wensen en behoeften. Op een interactieve, praktische manier krijg je inzicht in de verschillende type kinderen en gaan we ontdekken waar jullie je eigen kind(eren) het meest in herkennen. 2 ochtenden
Samen vooruit: In de fase ken jezelf én ken de ander heb je waarschijnlijk al veel inzichten opgedaan, waardoor je met simpele praktische voorbeelden in de dagelijkse praktijk aan de slag kunt. Wij spelen in op de dagelijkste praktijk, de goede momenten en de conflicten die zich aandienen. 1 ochtend

Bewustwijs opvoeden plus®

Inhoud Investering €549,-
Ken jezelf: Als ouders ga je op ontdekking naar je eigen breinvoorkeuren en hoe deze zich verhouden tot je gedrag binnen je opvoeding. Inclusief een uitgebreide rapportage van je eigen voorkeursprofiel, het boek inzicht in Jungiaanse typen en een individuele validatiesessie. Vooraf invullen gevalideerde vragenlijst. 1 gezamenlijke middag. 1 individueel validatiegesprek (1,5 uur).
Ken de ander: Je krijgt inzicht in de verschillende voorkeuren en gedragingen van kinderen. Dit doen we met behulp van de 16 fictieve kinderen, allen met zijn/haar eigen voorkeuren, wensen en behoeften. Op een interactieve, praktische manier krijg je inzicht in de verschillende type kinderen en gaan we ontdekken waar jullie je eigen kind(eren) het meest in herkennen. In een individuele sessie zoomen we dieper in op de voorkeuren, behoeften en wensen van jou en je kind(eren). Wat betekenen de verkregen inzichten concreet voor jullie gezin? 2 ochtenden en een individuele gespreksessie.
Samen vooruit: In de fase ken jezelf én ken de ander heb je waarschijnlijk al veel inzichten opgedaan, waardoor je met simpele praktische voorbeelden in de dagelijkse praktijk aan de slag kunt. Wij spelen in op de dagelijkste praktijk, de goede momenten en de conflicten die zich aandienen. 1 ochtend