Leerkracht, ont-MOET jezelf | De training

Voor alle onderwijsprofessionals die zich zelf willen ont-MOETen.

Heb jij dat ook?

Dat gevoel. Dat het vak leerkracht op zijn zachts gezegd uitdagend is? Er wordt veel van je gevraagd binnen het huidige onderwijssysteem, je moet veel ballen in de lucht houden. Tussen alles dat moet ben je continue aan het zoeken naar de juiste balans tussen het resultaatgericht zijn en het inspelen op het welbevinden van het kind. Alles samen kost energie, veel en onnodige energie.

Maar het kan ook anders.


"Ont-MOET jezelf én geef het door…"


Hier gaat het niet over weer een nieuwe methode, methodiek of de zoveelste trend in het onderwijs. Het gaat om jou en jezelf ont-MOETen. Waardoor jij weer les geeft vanuit je hart, met passie en jij weer doet waarvoor jij je vak gekozen hebt. Je ontmoet jezelf en vertrouwt weer op je eigen kompas. Vanuit dit vertrouwen kan jij de juiste zaken loslaten en de problemen die je in je dagelijkse onderwijspraktijk tegenkomt daar te laten waar ze horen, waardoor jij rust en regie over jou lesgeven ervaart. Vanuit deze rust en regie, kan je doelgerichter en efficiënter werken en dat levert je uiteindelijk weer tijd op.


Dat klinkt geweldig, maar hoe doe je dit? Hoe krijg je dit voor elkaar in een onderwijssysteem waar er ontzettend veel van je verwacht wordt? Hoe zorg jij dat jij weer regie, tijd en rust ervaart binnen je lesgeven? Hoe zorg jij dat jij je vak uitoefent mét behoud van energie?


Het is NU tijd om de aandacht te gaan richten op hetgeen waar het echt om draait. Om jou. Weg met het gevoel van altijd te weinig tijd hebben, geen regie kunnen nemen over je manier van lesgeven, het gevoel dat je je afvraagt of je wel het ‘juiste’ doet voor alle kinderen in de klas…

Kom los van alles dat “moet” binnen het onderwijs, ontmoet jezelf en hervind je passie voor onderwijs. Zorg dat jij iedere dag vol energie en vanuit authenticiteit een wezenlijk verschil maakt voor de kinderen in je klas.

Door jezelf te zijn, ont-MOET jezelf.


Leerkracht, ont-MOET jezelf:

Dé training waar jij leert hoe jij jezelf kunt ont-MOETen waardoor jij je lesgeven en de impact op de kinderen naar een hoger niveau tilt. Ik leer je stap voor stap hoe je dat doet, zodat jij straks precies weet:

  • Hoe jij de regie over je lesgeven terug pakt.
  • Hoe je rust bewaart in een situatie waar (ontzettend) veel van je gevraagd wordt.
  • Hoe je de juiste prioriteiten stelt.
  • Hoe jij binnen alle gestelde kaders je authenticiteit behoudt.
  • Hoe jij energie overhoudt aan het einde van de dag/week.
  • Hoe jij het wezenlijke verschil maakt voor de kinderen in je klas door jezelf en aanwezig te zijn.

Word (weer) die waardevolle gepassioneerde leerkracht die het verschil maakt.

Investeer in jezelf, ont-moet jezelf en schrijf je vandaag nog in!


Leerkracht, ont-MOET jezelf

Training (zowel online als op locatie)

Module 1: Ont-MOET jezelf

  • Bestaat uit 2 trainingsmiddagen van 2 uur waarin jij bij jezelf naar binnen gaat kijken. Je krijgt inzicht over wat je allemaal van jezelf én de ander MOET. Je krijgt inzicht in wie jij bent, zonder alles dat MOET en hoort. Je ontmoet je eigen voorkeuren, kwaliteiten en valkuilen. Je leert weer hoe jij stap voor stap je regie kan pakken.

Module 2: Ont-MOET de ander

  • Bestaat uit 2 trainingsmiddagen van 2 uur waarin jij de ontmoeting met de ander gebruikt om jezelf te ont-MOETen. Kinderen spiegelen altijd de direct betrokken volwassene. In deze module zetten wij het gedrag van de kinderen in je klas in om jezelf verder en op een diepere laag te ont-MOETen.

Module 3: Samen vooruit

  • Bestaat uit 2 trainingsmiddagen van 2 uur waarin wij vanuit de opgedane inzichten een praktische vertaalslag naar jou dagelijkse onderwijspraktijk maken. Wat betekenen deze inzichten voor jou en de kinderen in de klas. Welke acties heb jij te zetten en hoe zorg jij dat deze acties duurzaam zijn?

Ont-MOET jij jezelf liever in een 1 op 1 traject? 

Voel jij dat het NU tijd is om de aandacht te gaan richten op hetgeen waar het echt om draait. Om jou. Weg met het gevoel van altijd te weinig tijd hebben, geen regie kunnen nemen over je manier van lesgeven, het gevoel dat je je afvraagt of je wel het ‘juiste’ doet voor alle kinderen in de klas…

Kom los van alles dat “moet” binnen het onderwijs, ontmoet jezelf en hervind je passie voor onderwijs. Zorg dat jij iedere dag vol energie en vanuit authenticiteit een wezenlijk verschil maakt voor de kinderen in je klas.

Door jezelf te zijn.

Ja, ik wil graag in mijzelf investeren en hierdoor het verschil maken voor mijzelf en de kinderen in mijn klas.