Leerkracht, ont-MOET jezelf

Voor alle onderwijsprofessionals die zich zelf willen ont-MOETen.

Heb jij dat ook?

Dat gevoel. Dat het vak leerkracht op zijn zachts gezegd uitdagend is? Er wordt veel van je gevraagd binnen het huidige onderwijssysteem, je moet veel ballen in de lucht houden. Tussen alles dat moet ben je continue aan het zoeken naar de juiste balans tussen het resultaatgericht zijn en het inspelen op het welbevinden van het kind. Alles samen kost energie, veel en onnodige energie.

Maar het kan ook anders.


"Ont-MOET jezelf én geef het door…"


Hier gaat het niet over weer een nieuwe methode, methodiek of de zoveelste trend in het onderwijs. Het gaat om jou en jezelf ont-MOETen. Waardoor jij weer les geeft vanuit je hart, met passie en jij weer doet waarvoor jij je vak gekozen hebt. Je ontmoet jezelf en vertrouwt weer op je eigen kompas. Vanuit dit vertrouwen kan jij de juiste zaken loslaten en de problemen die je in je dagelijkse onderwijspraktijk tegenkomt daar te laten waar ze horen, waardoor jij rust en regie over jou lesgeven ervaart. Vanuit deze rust en regie, kan je doelgerichter en efficiënter werken en dat levert je uiteindelijk weer tijd op.


Dat klinkt geweldig, maar hoe doe je dit? Hoe krijg je dit voor elkaar in een onderwijssysteem waar er ontzettend veel van je verwacht wordt? Hoe zorg jij dat jij weer regie, tijd en rust ervaart binnen je lesgeven? Hoe zorg jij dat jij je vak uitoefent mét behoud van energie?


Het is NU tijd om de aandacht te gaan richten op hetgeen waar het echt om draait. Om jou. Weg met het gevoel van altijd te weinig tijd hebben, geen regie kunnen nemen over je manier van lesgeven, het gevoel dat je je afvraagt of je wel het ‘juiste’ doet voor alle kinderen in de klas…

Kom los van alles dat “moet” binnen het onderwijs, ontmoet jezelf en hervind je passie voor onderwijs. Zorg dat jij iedere dag vol energie en vanuit authenticiteit een wezenlijk verschil maakt voor de kinderen in je klas.

Door jezelf te zijn, ont-MOET jezelf.